Tillfälligt Sortiment 1/4

Småpartist, vinaktivist, här kommer veckans viner med en och annan ordvits.
Ett par utvalda viner från veckans tillfälliga sortiment. Vinerna släpps fredag 1/4 10:00
Tänk utanför boxen.

Disclaimer: Ingenting provat, allt rekommenderat

Vitt
2020 Guimaro Blanco  (Nr. 94320)
Pris: 179kr

Spanska gyllen droppar från Ribeira Sacra en region som rockar. Fyndpris som undviker ekonomiska chockar. Friskt och fräscht med stenig mineralitet. Vinet har fått vila lite med jästfällningen vilket ger lite dynamisk struktur till vinet. Säkert köp.

Köper Fredrik: Potentiell nödraket

2020 Vincent Câreme Vouvray Sec (Nr. 94468)
Pris: 199kr

Kärt gammalt återseende som kan ge mig beroende-beteende, som tur är till rimlig peng som tillåter att man köper ett gäng. Tyvärr finns det för lite Chenin  från Loire på Bolis, men nu på en tillfällig visit för denna pärla som återigen hittat hit, från en mycket vass producent som  praktiserar biodynamik
Störtgott med vibrerande syra  mogen stenfrukt och blommiga aromer med en kalkig mineralitet. Chenin kan jag dricka varje dag till frukost, lunch och middag, både inhomhus och på friluftsdag.

Köper Fredrik: Inte helt osannolikt ändå.

2018 Jules Desyourneys Mâcon-Verzé (Nr. 94470)
Pris: 269kr

Känns så tryggt med södra Bourgogne, viner som pratar ursprung utan att sticka i väg i pris. Att få tjacka en vit Bourgogne för under 300 spänn som presterar med ära i behåll och lite därtill gör att man känner sig bortskämd. Mogen frukt och runda smöriga samt nötiga fattoner. Snyggt, sa jag fynd!?

Köper Fredrik? Om man inte köper nedan vin, så kanske man gör ett ryck.

2019 Domain Rollin Les Cloux (Nr. 93540)
Pris: 375kr

Kanske ett fynd från Bourgogne-kommunen Pernand-Vergelesses, ska man köpa? om det är bra så är det en God Bless utan att råka ut för någon ekonomisk tristess.

Ett mäktigt vin med stenfrukt och mogen citron med generösa och klassiga fat med smör och nötter. Kärlek?

Köper Fredrik? Om jag får feeling.

Bodegas Poniente Fino (Nr. 92754)
Pris: 349kr

Sherry-säsongen står för dörren, servera med marconamandlar och Boquerones fortsätt med Tapas och Tortilla Espanola, jamon Iberico osv, osv.
Kanske tuff stil att ta till sig men när sargen släpper så blir det en långvarig relation.
Smakar salt, smakar kalk, citron, bokna mandlar och nötter. En topp-sherry för första sommardagen.

Köper Fredrik? Oh YES! 

Rött

2019 Château Canon (Nr. 92067)
Pris: 1949kr

Ja, priset stämmer. Men jämför det med att gå på Super Bowl live så fattar du. Samma upplevelse, mindre pengar. Priset är vad du betalar, värdet är vad du får. Så stäng dörren, dra för gardinen, höj stämningen, Chateau Canon får det att pirra i ända ner i mina tår.
Det bästa av det bästa från St Emilion. Jag stannar nog där för sen blir det snuskigt och barnförbjudet.

Köper Fredrik? Try ’n stop me 😉

2019 Château Phélan Ségur (Nr. 93320)
Pris: 565kr

Lite mer mänsklig prisklass jämte ovan, lika mycket Bordeaux. Nu från andra sidan bäcken och Saint Estèphe och jag tror även detta borde göra dig paff.
Klassisk bordeaux med svart vinbär, grafit och dyra fat. Ät vin som vill ha lite ädlare mat men en burgare duger för den som är lat.

Köper Fredrik? Best Buy!

2020 Marcel Lapierre Morgon (Nr.) (Flyttad lansering till 22/4)
Pris: 259kr

Nu jävlar bli det hålligång, från Sveriges hipsterhål till Beaujolais och Morgon. Från en av de 10 ”Cru” och en producent som skulle få halva söder att sälja sin fru. Förra veckan var det Beujolais-legenden Foillard, nu är det dags för nästa stjärnskott får ekot at runga gånger en miljard.
Lättsamt i stilen med inbjudande rödfrukt, blommor och bin. Kan te sig lite funky till en start med ge vinet en svängom i karaff så ska du se att vinet sätter sig som sig bör.

2018 AR.PE.PE Il Pettirosso Valtellina Superiore (Nr. 93333)
Pris: 259kr

En vecka utan Nebbiolo är ingen riktig vecka och här får du en riktig snäcka. Från Valitellina och den ikoniska producenten Ar.Pe.Pe. När Barolo och Barbaresco börjar bli ”för trendigt” så styr vinnörden skutan mot ”Alto Piemonte” och Valtellina. Så häng med du kommer flina. En läckerbit med rosor, skog och röda bär, Nebbiolo my love. Hur kan man låta bli att inte bli kär!?

Köper Fredrik? Det här bör man inte missa.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.