Systembolaget Tillfälligt Sortiment 6/5

Småpartisten, vinaktivisten, tre utvalda från Tillfälligt sortiment idag fredag 6/5
Ingenting provat, allt rekommenderat.
Tänk utanför boxen

Disclaimer: Ingenting provat, allt rekommenderat.

Vitt

2018 Quars El Mas de L’a Morera  (Nr. 94317)
Pris: 249kr

Känns jäkligt intressant, kan det det till och med vara briljant!? Vit Priorat har potential och ge glädjefnatt så titta hit och släpp din förbannade Pet Nat! Over ’n Out och god natt!
Garnacha Blanca lagrat på franska fat. Räkna med en kryddig och nötig doft och ganska fyllig kropp. Perfekt till firren på grillen eller för att impa på favoritkillen.

Köper Fredrik? Jag tror jag precis övertygade mig själv…

2020 Schäfer-Fröhlich Schiefergestein Riesling trocken  (Nr. 93361)
Pris: 265kr

Ett Riesling-fynd från topp-producent. Förburkningsvara, köp bara! Lättare och mindre komplext än producentens toppviner men även detta ger glada miner.

Köper Fredrik? Jag låter nog bli.  

Rosé

2020 Clos Cibonne Cuvée Caroline (Nr. 92155)
Pris: 299kr

För pretto för rosé? ingenting för dig bara blassé? Då har du inte provat Clos Cibonne, detta är bara ”bon bon”. En rosé som kan mäta sig med vilket toppvin som helst, fortvarande inte övertygad? Kom igen! Det är inte försent att blir frälst!
Druvan Tibouren lagrat på fat, smakar strawberries and cream, relativt fylligt och intenstivt, ett måste inför sommaren!

Köper Fredrik? Som sagt ett måste inför sommaren.

Rött

2019 Château d’Issan (Nr. 92957)
Pris: 699kr

Rimligt prissat Bordeaux, så här kan man till och med köpa två. Ett relativt fynd så att missa den här pjäsen vore fynd. Det borde vara jäkligt gott och ibland vill man ju leva lite flott.
En kombinaktion av kraft och elegans, en vinös dans med en eftersmak som en lång svans.

Köper Fredrik? Du förtjänar det, jag förtjänar det.

2019 Dominio de Anza Anza (Nr. 92779)
Pris: 239kr

Tack igen, mer moderna spanjorer, långt från skitnödiga och skäggiga majorer. Den Postmoderna skolan återkommer igen så det här vill man nog ta på en sväng.

Köper Fredrik? Inte otroligt.

2020 Olianas Le Anfore Cannonau (Nr. 93428)
Pris: 219kr

Solkysst Garnacha från Sardinien som ändå har en bra spänst och massor med energi. Avskalat men långt från naket, det är frukt det är ursprung, nog med argument det här är klart som taget.
Jäst och lagrat på amfora, helt utan fat, ett husvin som passar perfa till sommarens grillade mat, eller bara för sommarhäng i solmattan när dagen är lat.

Köper Fredrik? Självklart

2021 Riccitelli Wines Kung Fu Malbec (Nr. 94369)
Pris: 189kr

Malbec som du inte sätt den förut, naturvin men utan att smak prutt, bara ren och skär och härlig frukt. Ett sidoprojekt från supervinmakaren Mattias Riccitelli, så det här vill man köpa och duger fint när man med stolthet vill kröka. Dessutom snygg och lekfull etikett för dom som beteer sig på sånna sätt.

Köper Fredrik? Lätt!

Det var det för den här veckan, drick gott, ät gott och lev flott!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.