Systembolaget Tillfälligt Sortiment 13/5

Småpartisten, vinaktivisten, tre utvalda från Tillfälligt sortiment idag fredag 13/5
Ingenting provat, allt rekommenderat
Tänk utanför boxen

Disclaimer: Ingenting provat, allt rekommenderat.

Mousserande

2017 Laherte Frères Les Vignes d’Autrefois  2017 (Nr. 94338)
Pris: 599kr

Odlarbumpa från supperhippa Laherte Frères, en av Champagnes nya ess, för dig som på stora producenter blivit less. Hör och häpna 100% Pinot Meunier(!)* , vad betyder det? att köpa minst en eller mer! Druvan som sällan förknippas med kvalitet med vad gör det med en vinproducent så het.

Köper Fredrik? Kanske får bli en ändå

Vitt

 2020 Thistle & Weed Khakibos white  (Nr. 94371)
Pris: 209kr

Ytterligare ett superfynd från Sydafrika. Om du inte har fattat galoppen så är det nog dags att dra ur proppen. Läskigt mycket kvalitet för ingen peng som lätt får vilken vinnörd som helst i säng.  Öppna ögonen och var inte trångsynt för Sydafrika är här för att stanna och ska inte stoppas i förrådet som fjolårets julpynt.
En riktig druvsallad med merparten Verdelho, honungspräglad, örtig doft och lätt tropisk doft med bra ihållande fräshör. Sydafrika is sitt essä som inte gör hål i din portmonnä.

Köper Fredrik? Utan tvekan  

Rosé

2019 Dominio del Aguila Picaro Clarete (Nr. 92316)
Pris: 299kr

Superrosé och jättesuccé, Dominio del Aguila är producenten som sätter en ny fejja på Ribera del Duero och gör det med en sådan sjuk precision med viner som ger sinnesro. Lite mörkare och fylligare rosé med fatlagring, flörtar kanske lite med ett lättare rött men ack så det är välskött och av lite variation har ju ingen dött.

Köper Fredrik? Detta vill jag också ha!

Rött

2019 Château Léoville-Poyferré  (Nr. 93494)
Pris: 1035kr

Förhållandevis fyllig Bordeaux som trots att det kostar en slant får betraktas som ett fynd så pass på, bara att passera gå och ta två. En uppvisning i lyx, klass och kärlek mon amour som förtjänar vajande fanor.

Köper Fredrik? Egentligen vill jag ha minst tre.

 

2019 Wine & Soul Pintas Red (Nr. 94627)
Pris: 699kr

En maffig historia men med en fräsch gloria. Gamla stockar från de underskattade regionen som alltid shockar. Om du inte har hittat till Portugals vackra Duoro så är det här ett ypperligt tillfälle att spendera din Euro.

Köper Fredrik? Tror jag avstår.

2019 Ex Post Facto Syrah (Nr. 94410)
Pris: 399kr

Egentligen vet jag inte vad jag ska tro, men förpackningen suktar och vinmakaren Greg Brewer får mig ändå att vilja att sätta upp det på autogiro. Svalt klimat och hela klasar känns ändå rätt så det kanske är dags att på lönekontot sätta sprett.
Ett vin som är matad med svartpeppar och köttiga aromer som backar upp den mörka frukten, låter vulgärt men ibland är det önskvärt.

Köper Fredrik? Nope! Eller ja, eller vet inte…

Det var det för den här veckan, drick gott, drick mycket, bli lagom full.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.