Systembolaget Tillfälligt Sortiment 3/6

Småpartisten, vinaktivisten, tre utvalda från Tillfälligt sortiment idag fredag 3/6
Tänk utanför boxen!

Disclaimer: Ingenting provat, allt rekommenderat.

Vitt

 

2020 Mullineaux Schist Chenin (Nr. 94495)
Pris: 499kr

Visst, det kostar en slant men Mullineux kan nog vara en av sydafrikas mest blingande diamant. Och om du inte förstått min kärlek för landet så vill jag med detta pang börja gapa! KÖP MER SYDAFRIKA

Köper Fredrik? Nope

2020 Barbadillo Mirabrás  (Nr. 93532)
Pris: 219 kr

Här har vi sannerligen en udda fågel. Det är inte Sherry men kommer från trakten, och det är just det som på djungeltrumman håller samba-takten. Nämligen viner som inte är förstärkta har fått vinnördar att börja anmärka, att det här ska man ha för då är man ball, då mår man bra.
Vinet är dock lagrat på sherry-fat, så ganska mycket av den karraktären kommer det ha. Kul och ballt så det här vill man ju korka upp sådär lagom kallt.

Köper Fredrik? Jag tror nog det

2019 Ghost Corner Wild Ferment Sauvignon Blanc (Nr. 94515)
Pris: 225kr

Jag vet inte vad, men något i det här vinet gör mig väldigt intresserad, det måste vara hur den är fermenterad, en wild thing som kanske får första tjing. Men jag gillar ju inte Sauvignon Blanc och jag borde spara mina stålar, mina franska franc? …. Så kan ens tankar gå, och likt förbannat slutar det med att man köper två. 

Köper Fredrik? Om jag övertalar mig själv

Rosé

2021 Raúl Pérez Los Arrotos del Pendón (Nr. 91216)
Pris: 159kr

Säg Raul Perez och jag är såld, spanska rosa droppar som rockar, at least so I’ve been told. Går för en spottstyver och passar fint till sommarens menyer.

Köper Fredrik? Bra att ha rosé?

Rött

2019 Domaine Faiveley Gevrey Chambertin Vielles Vignes  (Nr. 94512)
Pris: 439kr

Men se på etiketten det står ju Bourgogne, Varför kostar det inte mer, Vafan är på gång? Är det en bluff, är det ”the serious stuff”? Om så är fallet så är det bara hopp på pollen och rida från stallet. Faively är dessutom sjukt stabil så det här är 110% habilt. När vi för en gång, äntligen kan köpa Bourgogne, utan att gå till inkasso så är det som någon hört vår bönsång.
Hur kan man inte bli kär? Förförisk som näcken som häckar i en sommarsjö i den djupa urskogen, så smakar det, du måste ha det här.

Köper Fredrik? Mmmmmmm

2019 Château Cantemerle (Nr. 92965)
Pris: 299kr

Ambitiös Bordeaux som handlar i prisklass låg så att man har råd att ta två. Tacksamt och glöm aldrig klassikerna, för ska du lära dig vin så måste du lära dig krypa innan du kan gå.
Snyggt, stort, men elegant och polerat, som pengar bör smaka.

Köper Fredrik? Tror fanimej det, minst en

2018 Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano (Nr. 90648)
Pris: 209kr

Veckans röda fynd, så att missa detta vore allt för synd. Fråga mig och jag älskar Sangiovese, en personlig favvo-druva som aldrig verkar ge sig. Det är bra, det är billigt så släpp allting pilligt, spring till systemet innan det blir alltför ivrigt.

Köper Fredrik? Yesboi!

Men det viktigaste av allt, LEV!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.